Insomnia

Tørr ikke sjekke klokka. Er redd for hvor mye den skal vise. Får ikke sove. Prøver å ikke tenke på at jeg ikke får sove. Klarer ikke slappe av. «Tenk på noe fint så sovner du» sa alltid pappa da jeg var liten og ikke fikk sove. Det funker ikke nå lenger.

Lysene fra en bil streifer over stuegulvet. Jeg ser ut av vinduet på naboblokka. Den stirrer mot meg med mørke hull. Alt er stille. Kroppen er stressa, men hjernen er sliten. Den trenger å slappe av litt. Stresset over å ikke få sove, sliten av å være våken. Det ligger et hvit teppe over hele gata. Teppet blir tykkere og tykkere. I skinnet fra lyktestolpen flyr små fnugg nedover.

Senga ser ikke like innbydende ut som den pleier. Dyna er kald. Jeg prøver å tenke på noe fint. Sjekker klokka, to timer søvn. Det klarer jeg. Kanskje.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *